luni, 23 iunie 2014

Minciuna necesară!

       În urmă cu ceva timp am auzit o discuție interesantă între un băiat și o fată, o polemica pe tema "Minciuna necesară". Domnișoara era indignată că prietenul ei o mințise timp de 3 luni. El o mințea pe ea că iese la fotbal cu băieții, lucru care nu se întâmpla și acesta avea o alta preocupare de care iubita lui nu știa nici în acel moment si își dorea să afle adevarul. Ce făcea acel băiat în aceste 3 luni și ii ascundea ei?? Poate credeți că o înșela.
      Nu , nu făcea nimic altceva decât să pună la punct o prea frumoasă cerere în căsătorie pentru iubita lui, iubita care atunci era nervoasă pe faptul că el îi ascunde ceva și îi ținea morala acestuia cum că într-o relație trebuie să nu existe secrete. El a strâns din dinți a lămurit-o că nu o înșeală și nu i-a spus ce punea la punct pentru a nu strica surpriza, așteptând ziua de naștere a acesteia pentru a face marele pas.
     Cu doua zile înainte de marele eveniment, când acesta trebuia sa fie la muncă, se întoarce acasă pentru că și-a uitat banii de inel, și surpriză, prietena lui era cu altul în mașina acestuia făcând schimb de salivă.
     Bineînțeles că aceștia s-au despărțit, după ce în prealabil mașina a fost putin avariata și pe o rază de 1 km toți locatarii treziți.
     În această poveste sunt doua minciuni: cea a băiatului care se aștepta la ceva plăcut și cea a domnișoarei care și ea se aștepta la plăcere dar de la amant.
    În acel moment când amicul meu plângea îmi aduceam aminte de polemica secretelor de acu doua săptămâni când amicul meu era bombardat cu tot felul de replici răutăcioase pentru că îndrăznise să se gândească la un viitor împreună cu această femeie, femeie care avea puterea să-l privească în ochi și să-i spună că a dezamăgit-o.
    Din punctul lor de vedere minciuna a fost necesară, el avea ceva frumos în cap, ea nu vroia să-l rănească pe iubit, lucru care era inevitabil deoarece "minciuna are picioare scurte".
    Pe el îl înțeleg, pe ea o înțelegeam în altă situație, situație când aceasta l-ar fi înșelat o data și acel moment ar fi făcut-o să-și dea seama cât îl iubește pe amicul meu și că totul a fost o greșeală, greșeală pe care nu ar mai fi comis-o alta dată, iar pentru a rămâne împreună cu acesta ar fi trebuit sa-i ascundă cele întâmplate.           Orice minciuna , indiferent dacă o considerăm benefică sau nu, nu trebuie exploatată în detrimentul altei persoane. Cea mai benefica minciună e aceea pe care n-o spui. Nu te pune niciodată în situația de a minții și întotdeauna caută și oferă înțelegere de la cei din jur. Cel pe care îl minți atunci când spui o minciuna ești chiar tu!
                                                   NU TRĂI ÎN MINCIUNĂ!
 
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu